Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkola.. dobry wybór?!

haRnasiek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.. więc tak.. wybrałem sobie technikum samochodowe, profil oczywiscie mechanik i mam dylemat ponieważ za chuja sie nie znam na autach.. ja sie kurwa informatyka interesuje ale mnie chuje nie przyjeli i nie wiem teraz.. męczyc sie te 4lata w tym technikum? Nie mam zamiaru iśc na jakieś studia itd.. pracy też sobie nie mam zamiaru łączyc z mechaniką.. czytałem na wielu forach.. i w moim przypadku proponowane było wybierac ciekawsza nazwe >.< Co o tym myslicie? Bo mam dylemat.. tak wiem ze w pore mi sie zebralo ale jakos w wakacje nie miałem czasu o tym mysleć, pozdrawiam! :*

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Siema.. więc tak.. wybrałem sobie technikum samochodowe, profil oczywiscie mechanik i mam dylemat ponieważ za chuja sie nie znam na autach.. ja sie kurwa informatyka interesuje ale mnie chuje nie przyjeli i nie wiem teraz.. męczyc sie te 4lata w tym technikum? Nie mam zamiaru iśc na jakieś studia itd.. pracy też sobie nie mam zamiaru łączyc z mechaniką.. czytałem na wielu forach.. i w moim przypadku proponowane było wybierac ciekawsza nazwe >.< Co o tym myslicie? Bo mam dylemat.. tak wiem ze w pore mi sie zebralo ale jakos w wakacje nie miałem czasu o tym mysleć, pozdrawiam! :*

Jeżeli się tym nie interesujesz i nie znasz to nie ma sensu uczenia się 4lat, stracisz tylko 4lata bezsensownej nauki i chodzenia do szkoły :) Zmień szkołę lub kierunek pod taki jakim się interesujesz, nie wyszło z Informatyką to może Mechatronik/Organizacja Reklamy lub coś podobnego.

Opublikowano

Masz inny jakiś wybór ?

tak

Jeżeli się tym nie interesujesz i nie znasz to nie ma sensu uczenia się 4lat, stracisz tylko 4lata bezsensownej nauki i chodzenia do szkoły :) Zmień szkołę lub kierunek pod taki jakim się interesujesz, nie wyszło z Informatyką to może Mechatronik/Organizacja Reklamy lub coś podobnego.

No niby tak, aczkolwiek u mnie w mieście jest się naprawde cięzko dostac do takich szkół typu informatyk, elektronik itd.. bo to są na prawde dobre szkoły.. nawet technika. Ja tam jakimś geniuszem nie jestem i nie wiem.. zobacze co inni pomyśla.. wybrałem tez ta szkole miedzy innymi dlatego ze mam latwy dojazd w miare.. a mi chodzi tylko by technikum ukonczyc i dostać swistek ze mam zawód technika i nie bede miał problemu dostać sie do pracy nawet nie zwiazanej z mechanika.

@up

najlepsze jest to, ze u mnie w klasie.. jest 10 osób co sie chuja na tym znaja i sa z mojego miasteczka, zobacze pierwszy miesiac jak bedzie i sie pomysli aczkolwiek nie wiem.. zmieniac szkoly tez za bardzo nie chce bo w poblizu nie ma zadnej fajnej same ogólniaki a ja na drugi koniec miasta nie mam zamiaru zapierdalać

1758318.jpeg

Opublikowano

Jak masz w dupie studia to idź do zawodówki albo do LO, wybierasz profil no ok tam też, jednak to jest kształcenie bardziej pod studia

Opublikowano

Wiele osób idzie do szkół a nie ma pojęcia o zawodzie ja poszłem na elektryka a o elektryce do tej pory nic nie wiem no cóż ;)

Ja bym już nie kombinował tylko został zawód masz przyszłościowy :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Po co robić to czego się nie lubi ? Bezsensu . Zmień szkołę/profil i wybierz to co naprawdę lubisz i się interesujesz.

1347124469-U687933.png

Opublikowano

Wiele osób idzie do szkół a nie ma pojęcia o zawodzie ja poszłem na elektryka a o elektryce do tej pory nic nie wiem no cóż ;)

Ja bym już nie kombinował tylko został zawód masz przyszłościowy :)

Powiem ci tak.. to jeszcze zalezy jaki kierunek.. bo jak jest latwy.. gastronomia.. budowlanka to nie ma problemu.. ale jak sie nasluchalem o mechanice czy mechatronice i innych tych gównach to mi sie słabo robi.. :D Chyba wezmę miesiąc odczekam i zobacze jak to bedzie.. jak będzie na prawde przejebka to pierdole szkole ide ulice zamiatac, ewentualnie zmienie klase na zawodówke i sie bede przez 3lata opierdalac. pozdro. i dzieki za odpowiedz wszystkim.

1758318.jpeg

Opublikowano

Ponoć opłaca się iść na kucharza , niby fajnie . Uczysz się praktycznie o niczym :) Tylko,że kucharz słabo zarabia :)

1347124469-U687933.png

Opublikowano

Ponoć opłaca się iść na kucharza , niby fajnie . Uczysz się praktycznie o niczym :) Tylko,że kucharz słabo zarabia :)

Ale ja nie wiąże z mechaniką swojej przyszłosci.. jakbym na gastronomie poszedł tak samo by było..

1758318.jpeg

Opublikowano

Ja także wybrałem taki kierunek jak Ty, tylko 2 lata wczesniej :>

Może na poczatku będzie Tobie trudno, ale sam musisz chcieć się tego nauczyć, samo do łba Ci to nie wejdzie.

W pierwszej klasie będziesz miał elektrykę i rysunki techniczne (tzw. PKM) itp. Jak będziesz w szkolę uważał i w domu poćwiczysz ze książkami to zawsze będziesz coś wiedzieć.

Na warsztaty pewnie w 2 klasie będziesz chodził. Tam się dużo nauczysz, przyda Ci się wiedza z lekcji elektryki. W praktyce o wiele lepiej się nauczyć.

Wybór należy do Ciebie. Po tej szkole łatwiej robotę znajdziesz. Przedyskutuj to z rodzicami, przemyśl. Tylko szkoda ze trochę za późno :/

Ja do tego profilu podeszłem tak. Ukończyć szkołę, potem do Niemiec i jako lakiernik zarabiać 1,5k euro na miech w zajebistych warunkach.

Jak zdasz maturę to idź na studia związane z wojskiem itp. Będziesz naprawiał auta wojskowe itp. Też dużo można wyciągnać.

Przy wyborze szkoły musisz myśleć przyszłościowo :>

Jak już wspomniałem, wybór należy do Ciebie, za Ciebie nie wybierzemy :(

Opublikowano

Może na poczatku będzie Tobie trudno, ale sam musisz chcieć się tego nauczyć, samo do łba Ci to nie wejdzie.

W pierwszej klasie będziesz miał elektrykę i rysunki techniczne (tzw. PKM) itp. Jak będziesz w szkolę uważał i w domu poćwiczysz ze książkami to zawsze będziesz coś wiedzieć.

Na warsztaty pewnie w 2 klasie będziesz chodził. Tam się dużo nauczysz, przyda Ci się wiedza z lekcji elektryki. W praktyce o wiele lepiej się nauczyć.

Wybór należy do Ciebie. Po tej szkole łatwiej robotę znajdziesz. Przedyskutuj to z rodzicami, przemyśl. Tylko szkoda ze trochę za późno :/

Ja do tego profilu podeszłem tak. Ukończyć szkołę, potem do Niemiec i jako lakiernik zarabiać 1,5k euro na miech w zajebistych warunkach.

Jak zdasz maturę to idź na studia związane z wojskiem itp. Będziesz naprawiał auta wojskowe itp. Też dużo można wyciągnać.

No tak.. chce sie nauczyc.. bo jednak fakt faktem mechanika na pewno mi sie w jakims stopniu przyda.. i tez chcialbym utrzymac sie w tej szkole.. aczkolwiek ciezko bedzie.. siostra mi mówila ze 1 rok najgorszy zawsze.. z 35osob u niej 20 przeszło do 2 klasy wiec.. :/ zobaczy sie.. jak nie zdam to pierdole szkole bede maniaczyc na mpc -.-

1758318.jpeg

Opublikowano

Kucharz słabo zarabia? Dobry kucharz u mnie w pozku w porządnej restaurcji zarabia z 4 kafle, a szef kuchni od 5 kafli +. Kucharzem nie może być byle kto, lecz ktoś kto ma powołanie do tego fachu i wie co, i jak. Jestem w szkole gastronomicznej na profilu technik hotelarstwa, więc wiem ;) Nie uczysz się o niczym gdyż taki kucharzyk ma załóżmy przedmioty takie jak ekonomia, rachunkowość, podstawy przedsiębiorczości (sam je przerabiam lecz mam dodatkowo ekonomie połączoną z prawem). Ja swoją przyszłość wiążę z bezpieczeństwem narodowym, kierunki policyjne. Szkoła taka jaka jest, technik będzie, w razie co mogę pracować w turystyce, a jak skończe 18 (za 3 miesiące) idę na kurs barmański oraz opiekuna wycieczek.

Opublikowano

Jak nie znasz się na autach to poczytaj trochę w necie tam wszystko jest. A co do kierunku to dobry jest zawód mechanik podobno sporo płacą.

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...